Aan alle leden, ouders, trainers en begeleiders van Badmintonclub Groesbeek (BCG)

Iedereen die bij een sportvereniging zit moet voldoen aan het Reglement Seksuele Intimidatie.

Ook wij als bestuur van de BCG vinden het belangrijk dat onze leden met een veilig gevoel de sport kunnen beoefenen en daarom hebben wij een vertrouwenscontactpersoon gevonden, nl.

Xandra Muller

Wij vinden het belangrijk dat het een extern persoon is, zodat er geen enkele connectie is met de BCG.

Elke vorm van discriminerend en/of seksueel getinte aandacht in de vorm van woorden, aanrakingen en daden die je niet plezierig en ongewenst vindt, is niet acceptabel. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, advies of gewoon een luisterend oor.             

Als je iets ziet of meemaakt dat niet kan: praat erover of meld het. Op deze pagina vind je daarom alle contactgegevens waar je naar toe kunt met je verhaal. Ook voor steun en advies vind je hier de juiste contactinformatie.

De vertrouwenscontactpersoon geeft algemene informatie, vertelt welke stappen je kunt zetten, helpt met het zoeken naar oplossingen of verwijst je indien nodig door.                                                   De vertrouwenscontactpersoon gaat vertrouwelijk met je verhaal om. Het kan zijn dat andere personen betrokken moeten worden bij een vraag of probleem, maar dit gebeurt nooit zonder dat je hier toestemming voor hebt gegeven en hiervan op de hoogte bent.

Xandra is het eerste aanspreekpunt voor eenieder die binnen de BCG te maken heeft met vragen, vermoedens, meldingen of klachten over grensoverschrijdend gedrag.

Bij Xandra kun je terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van grensoverschrijdend gedrag. Ook kun je bij haar terecht als je beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag of hiervan getuige bent. De gesprekken die tussen jou en Xandra plaatsvinden zijn altijd privé.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Xandra.

Mail naar mullerxandra@gmail.com of bel haar via tel.nr. 06-48297103. Xandra biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing of antwoord.

Centrum Veilige Sport NOC*NSF

Is er sprake van seksuele intimidatie of ander (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? En heb je vragen of twijfels om bijvoorbeeld je verhaal te vertellen? Neem contact op met het meldpunt Centrum Veilige Sport van NOC*NSF. Mail naar centrumveiligesport@nocnsf.nl of bel met tel.nr.     0900 – 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.30-18.00 uur).